Då var det igång!

Premiärmatchen i EM är inget jag kommer att se tillbaka med glädje på. En sömnpiller utan dess like. Värdnationen Schweiz lyckades inte med mycket i en första halvlek som ägdes av Tjeckien. När man dessutom fick se kaptenen tillika anfallsstjärnan Alexander Frei kliva av planen i tårar efter en duell med Zdenek Grygera måste det ha varit tungt att vara schweizare. Andra halvlek fick Frei se från avbytarbänken med kryckorna bredvid sig. Schweiz inledde piggast men Tjeckien var snart tillbaka och vi bjöds i princip av en repris av första halvleken. Ett mål fick vi dock se, inhoppande Václav Svěrkoš hittade rätt i den 71:a minuten och såg till att Tjeckien tog mästerskapets första trepoängare!

Den sena matchen mellan Portugal och Turkiet skulle bli mer underhållande. Portugal har ett riktigt fint lag på gång och det skulle inte förvåna mig om de överträffar senaste turneringarnas resultat (final i EM04 och semifinal i VM06). Försnacket kring Portugal har i princip enbart handlat om Cristiano Ronaldo, delvis befogat. Igår inledde han matchen med en patenterad filmning innan klockan tickat upp på en minut. Unitedfansen tittade upp i taket och vi övriga skrattade gott. Någon dominans eller överlägsenhet såg vi inte hos Ronaldo, han överarbetade mest situationerna och tappade boll. Kanske växer han ju längre mästerskapet lider.

Man kan inte att undgå att bli avundsjuk när man ser Portugals försvar lira boll. Bosingwa forsade fram på högerkanten och var minst sagt delaktig i det offensiva spelet. I mitten såg vi Pepe som vårdade bollen på ett sätt hans kollegor i det svenska mittförsvaret enbart kan drömma om. Det fanns ett antal tillfällen då han lungt och sansat höll i bollen och inväntade ett perfekt passningsläge istället för att som Mellberg skulle ha gjort - slå en långboll utan vettig adress.

Det var även denne Pepe som gav Portugal ledningen. Ett vacker mål där han med hjälp av en väggspelande Nuno Gomes friställer sig och lättar bollen (med viss hjälp av en turkisk back) över målvakten. Portugal vann tillslut med 2-0 efter mål av Raul Meireles på stopptid. Ett något missvisande resultat, med marginalerna på rätt sida hade det kunnat bli både 3, 4 och 5-0.


Frei i tårar. Slutspelat för den schweiziske stjärnan?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida

  • RSS 2.0